Tapijttegels

Tapijttegels zijn erg smaakvol en zijn praktisch van formaat. Ze bestaan in oneindig veel afmetingen, van allerlei materialen, samenstellingen en ruggen, effen en met patronen. Je kunt kiezen om ze te leggen zodat ze een geheel vormen, of je kunt beslissen er een patroon in te steken. Dan leg je tapijttegels van verschillende kleuren naast elkaar.

Het grote voordeel van tapijttegels is dat het gemakkelijk en snel gelegd wordt. Dankzij dat voordeel kun je versleten tegels heel snel vervangen. Dat is veel goedkoper dan een volledig nieuw tapijt. Als je ze gebruikt in je eigen huis, leg je ze het best in ruimtes waar er veel gelopen wordt. Daar heb je meer kans op slijtage en dus ook op vervanging van de tapijttegels.

Tapijttegels kunnen wel variƫren in kwaliteit. Logischerwijze variƫren ze dus ook in uiterlijk: de betere soorten zijn erg smaakvol, maar de goedkopere producten zijn vaak minder mooi.

Je kunt de tegels lijmen of los leggen. Een extra tip: door de tegels af en toe te verleggen, wordt de slijtage ervan gelijkmatig verdeeld.