Tapijt leggen

Leggen van vast tapijt

Vaste vloerbedekking moet zeker op een droge, vlakke vloer gelegd worden. Daarnaast moet de vloer op de juiste manier voorbereid zijn. De plinten kun je laten zitten, maar meestal moeten de deuren er wel uit. Wanneer je ervoor kiest de vloerbedekking te laten plaatsen, gaat deze veel langer mee dan dat je het tapijt zelf legt. Het is wel mogelijk om zelf de vloerbedekking te leggen met een foamlaag, maar dan moet je het zien zitten om de rollen te verplaatsen. Het leggen van een vloerbedekking met een rug van textiel laat je beter over aan een deskundige die het juiste gereedschap heeft.

Leggen van los tapijt

Als je los tapijt op een harde vloer legt, moet je altijd antislip leggen om ongelukken te voorkomen. Deze extra laag zorgt ook voor de bescherming van de rug van het tapijt. Daarnaast isoleert deze laag en zorgt de laag ervoor dat het tapijt zachter aanvoelt.

Onder lichte tapijten kun je een onderlaag leggen van gaas of strokenband. Je kunt ook een onderlaag leggen onder tapijt dat je over vloerbedekking legt. Zo voorkom je dat het tapijt opkruipt en bescherm je het tapijt tegen vlekken als het niet kleurvast is.