Unieke soorten tapijten

Vrijdag, 25 April 2014

Een tapijt heeft een uitgebreid gamma in soorten, kleuren, patronen, … Deze tapijten scoren goed in de markt door zijn authenticiteit. Wij geven je alvast een kort overzicht van de unieke soorten tapijten die op de markt te verkrijgen zijn:

  • Oosters tapijt

Een Oosters tapijt heeft meestal een unieke tekening, kwaliteit en kleur. Deze tapijten worden handgemaakt met een oosterse knoopkunst. Bij de aankoop van dit tapijt informeer je het best op voorhand naar vertrouwbare tapijtverkopers.

  • Chinees tapijt

Met zijn delicate bloemenmotieven en zachte pasteltinten komen deze tapijten mooi tot hun recht. Deze tapijten kunnen zowel in een modern als klassiek interieur gelegd worden. Chinese tapijten zijn authentiek en handgeknoopt die het interieur vervolledigen met zijn mooie kleuren en patronen.

  • Perzisch tapijt

Een Perzisch tapijt wordt met de hand gemaakt in Perzië of Iran. Elk tapijt wordt uniek gemaakt met een kwalitatieve wol en een bepaalde knoopdichtheid. Een authentiek tapijt herken je aan zijn certificaat van echtheid. De Perzische tapijten zijn verkrijgbaar in unieke patronen en verschillende kleuren.

  • Marokkaans tapijt

Het ontwerp en het kleur van een Marokkaans tapijt is afhankelijk van de stam die het tapijt maakt. Een Marokkaanse tapijtwever werkt zonder diagram of patroon waardoor elk tapijt uniek is.