Parket opschuren

Tijdens het onderhouden van een parketvloer is het noodzakelijk om hem op te schuren. Wij helpen je hier graag mee met deze stappen.

STAP 1

Net zoals bij het renoveren van een parketvloer zorg je ervoor dat alle onnodige dingen uit de kamer zijn, er geen uitstekende spijkers zijn en losliggende delen vastgemaakt worden. Zet zeker alle ramen en deuren open, anders wordt het een stoffig boeltje.

STAP 2

Controleer voor je begint te schuren ofdat je een stofbril en oorbeschermers op hebt. Begin voor de eerste schuurbeurt met een grof schuurlinnen waarvan de korrelgrootte 16 of 24 is. Doe dit diagonaal over de kamer in dezelfde richting.

Zorg ervoor dat je geen stukken vergeet door elke baan te overlappen. Verwijder al het stof na het schuren uit de kamer. Schuur voor de 2e keer met middelgrove schuurlinnen waarvan de korrelgrootte 40 of 60 is. Schuur ditmaal in de lengte in plaats van diagonaal. Voor de laatste beurt gebruik je fijne schuurlinnen van korrelgrootte 100. Vergeet niet na elke beurt de stof te verwijderen.

STAP 3

Begin de vloer schoon te maken door al het stof te verwijderen met een stofzuiger. Ga er daarna met een niet te natte dweil over. Let op: doe dit niet op uw blote voeten om vlekken te voorkomen.

STAP 4

Werk de vloer af door het te behandelen met was en/of olie, te lakken, met zeep, .... De instructies hiervoor vindt je in stap 3 op onze pagina parket renoveren.