Een houten vloer of parket? Een moeilijke keuze …

Woensdag, 23 April 2014

Een houten vloer en parket beschikken over gelijkaardige kenmerken maar zijn toch verschillend. Zo hebben ze dezelfde uitstraling maar creëer je een warmer gevoel met een houten vloer.

Een houten vloer kan overal gelegd worden, inclusief in de keuken en badkamer. Bij deze vloer heb je geen beperkte mogelijkheden. Je hebt net zoals bij andere vloeren keuze tussen verschillende vormen en kleuren. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om uw vloer te verven. Een nadeel van een houten vloer is dat het hout veel lawaai kan maken. Een grondig onderhoud is zeker vereist waarbij je zorgvuldig de instructies moet volgen. Hiermee moet zeker rekening mee gehouden worden indien je kiest voor een houten vloer.

Kiezen voor een parketvloer is vaak een goedkopere optie. Je vindt het in tal van motieven, kleurtinten en houtsoorten. Deze vloer is ideaal voor echte doe-het-zelvers. Het is gemakkelijk aan te brengen en terug uit te breken door zijn geïntegreerd kliksysteem. Grondig onderhoud is niet noodzakelijk maar voorkom beschadiging door voorzorgsmaatregelen aan te brengen bij uw meubels. Parketvloeren zijn duurzaam bij het juiste gebruik. Nadelig aan een parketvloer is dat het minder bestand is tegen water. Hiermee moet dus opgelet worden bij het plaatsen van een waterbestendig parketvloer in de badkamer of keuken.

Om de juiste keuze te kunnen maken, vergelijk dan zeker de verschillende mogelijkheden, vormen, kleuren,... Bedenk om te beginnen welke kleuren of sfeer je in de kamer wilt creëren. Bekijk nadien de verschillende mogelijkheden in de winkel. Dit zal de keuze vergemakkelijken en vindt u snel iets naar uw smaak.