Algemeen

Houten vloeren spreken al jaren tot ieders verbeelding. Het is een eeuwenoud materiaal, maar de  gezellige en warme uitstraling blijven erg in trek. Vooral het feit dat hout op ontzettend veel manieren gebruikt kan worden in huis, maakt het de ideale grondstof om mee te werken. Het tijdloze karakter is ook een heel belangrijk element in de keuze voor houten vloeren. Geen twee planken hout zijn gelijk, en daarom geeft het wat extra karakter aan je woning.

Er is geen enkele kamer in huis waar hout niet kan. Je kunt een houten vloer aanleggen in de woonkamer, de keuken, de slaapkamer en de kinderkamer. Voor een badkamer moet je echter wel opletten. Je kunt daar uiteraard geen houtsoort kiezen die gevoelig is aan veranderingen in de vochtigheidsgraad.

De kleur

Er zijn heel wat verschillende kleuren mogelijk. Donker hout, kan een zware en dramatische look geven aan je interieur. Het geeft extra karakter aan je woning, maar het kan er ook wel klassiek uitzien. Lichter hout is moderner en luchtiger, en past doorgaans beter in een moderne woning. 

De durvers kunnen verder gaan en kiezen ervoor hun vloer te verven in een kleur naar keuze. (link naar houten vloeren verven --> onder hout behandelen en afwerken) 

Vormen van houten vloeren

Bij het kiezen van een houten vloer moet je niet alleen letten op de kleur van het hout. Er is namelijk nog veel variatie in de verschillende vormen. De breedte, de lengte en de nerf van het hout bepaalt het ritme van de planken, platen of latten. Wil je je interieur een rustige en rustieke sfeer geven, dan ga je best voor brede planken. Wil je meer een naadloze look, dan kies je weer beter voor smalle planken. Een duidelijk nerf zorgt voor meer authenticiteit en karakter, en een onzichtbare nerf geeft meer rust. 

In ieder geval is er genoeg stof tot nadenken als je kiest voor een houten vloer. Verder op de website vind je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken en alle mogelijkheden van houten vloeren te ontdekken.