Keramische tegels

De keramische tegel is momenteel de meest voorkomende tegel in België en Nederland. Dat komt wellicht omdat je deze tegels in oneindig veel kleuren, afwerkingen, vormen en maten vindt. Keramische tegels zijn gemaakt van fijne klei die wordt gemalen en onder hoge druk wordt geperst en daarna gebakken. Dat procédé zorgt voor een tegel die qua kleur en afmetingen zeer regelmatig is. Er is daarom ook een enorm aanbod in keramische tegels, zowel naar vorm, kleur en afmetingen.

Ideaal voor een modern interieur

Een keramische tegel past het best in een modern en strak interieur. Door hun precieze afmetingen kan de voeg tussen de tegels zo klein mogelijk gehouden worden. Dat zorgt voor een eigentijds uiterlijk (zorg hiervoor wel voor een gerectificeerde keramische tegel). Keramische tegels kunnen ook zeer groot zijn. Afmetingen van 80cmx80cm zijn geen uitzondering. In grote ruimtes komt zo'n tegel perfect tot zijn recht

Voordelen van keramische tegels

Een keramische tegel is een zeer duurzame tegel. Hij is waterdicht en zeer gemakkelijk schoon te maken. Vlekken kunnen moeilijk indringen in de tegel, wat hem zeer gebruiksvriendelijk maakt. Je hebt ze ook in allerlei prijscategorieën. Van zeer goedkope keramische tegels tot prijzen die gemakkelijk in de buurt komen van de duurste marmersoorten.